ESF subsidie Duurzame Inzetbaarheid

De ESF subsidie Duurzame Inzetbaarheid richt zich op de bevordering van duurzaamheid in het bedrijfsleven. De regeling stimuleert het investeren in duurzame ontwikkeling van organisaties door het vergroten van inzetbaarheid en mobiliteit van werknemers. Duurzaam inzetbaar zijn werknemers die nu en in de toekomst gezond, gemotiveerd en productief aan het werk kunnen zijn. De subsidie van € 10.000 richt zich op de directe kosten van het inhuren van een adviseur / coach.

Onze ESF pakketten

Met inzet van de ESF subsidie bieden wij een aantal pakketten aan voor Duurzame Inzetbaarheid. Onderstaand een aantal thema’s en mogelijkheden. Met de inventarisatie van uw specifieke behoefte wordt op basis van de ESF thema’s uw pakket opmaat gemaakt. Denk hierbij aan de volgende thema’s en mogelijkheden:

 • Ontwikkelen en bevorderen van de werkcultuur; samenwerken met vertrouwen.
 • Duurzame groei tot stand brengen met ieders passie en talent.
 • Aanpassen van de organisatie of werkproces met betrokkenheid van medewerkers.
 • Onderzoek naar en het bevorderen van duurzame inzetbaarheid & talent van medewerkers. Generiek of voor specifieke groepen, bijv. arbeidsparticipatie 55+.
 • Uitvoeren van een bedrijfsscan; om met inzichten van medewerkers te investeren in organisatie ontwikkeling en cultuur.
 • Aanpassingsvermogen en leercurve van medewerkers vergroten; bijvoorbeeld bij implementatie nieuwe werkmethode, processen of software.
 • Het invoeren & bevorderen van arbeidsmanagement; op basis van zelfsturing en eigen verantwoordelijkheid.
 • Ontwikkelen van talent & bevlogenheid gericht op het individu en de organisatie.

Aanvraagcriteria ESF subsidie Duurzame Inzetbaarheid

Aan welke eisen moet uw project voldoen om voor subsidie in aanmerking te komen? Hieronder de belangrijkste criteria op een rij:

 • U dient aan te tonen dat u als werkgever tenminste twee werknemers in dienst heeft.
 • Een project mag maximaal 12 maanden duren. De looptijd van deze projectperiode start de dag na dagtekening van de subsidieverlening en eindigt 12 maanden daarna.
 • Uw project richt zich op de thema’s uit de regeling.
 • De directe kosten van de adviseurs zijn subsidiabel.

Hoeveel is de ESF subsidie?

De ESF subsidie Duurzame Inzetbaarheid is per project vastgesteld op maximaal 50 % van de gemaakte kosten met een maximum van € 10.000.

Wanneer subsidie aanvragen?

In het najaar van 2016 gaat het nieuwe aanvraagtijdvak open. Hierover wordt na de zomer meer bekend gemaakt. HaWs zal naast het tijdig registreren ook de gehele aanvraagprocedure verzorgen. Hiervoor werken wij samen met een gespecialiseerd subsidieadvies bureau.

No Cure No Pay

Wij werken op No Cure No Pay basis, dit wil zeggen dat wij u volledig begeleiden in het voortraject. Samen bepalen we welk pakket het meest geschikt is, we maken een plan van aanpak en begroting, daarna verzorgen wij tijdig de registratie en gehele aanvraagprocedure. Indien uw aanvraag niet gehonoreerd wordt kunt u afzien van het project zonder enige kosten. Voorheen is overigens 100% van onze subsidie aanvragen gehonoreerd.


UNIEK SEMINAR


Meer weten over ESF subsidie Duurzame Inzetbaarheid?

Meer weten over de ESF subsidie Duurzame Inzetbaarheid en wat wij voor u kunnen betekenen? Vul onderstaand contactformulier in of neem direct contact op met een onze organisatiecoaches.

HaWs team ESF Duurzame Inzetbaarheid

Onder Happiness at Work survey NL werken een aantal zelfstandige professionals samen. Ieder brengt zijn eigen deskundigheid en ervaring in. Daarmee vormen wij een sterk collectief aan expertise en vakmanschap. Zo leveren wij een breed pallet aan diensten voor duurzame ontwikkeling van mensen en organisaties. Elke opdracht bespreken wij met elkaar en brengen onze kennis in, zo profiteert u van ons collectief zonder dat het u iets extra’s kost. Wij stellen ons graag aan u voor:

foto van Erik During

Erik DuringJobimpuls

06 - 53 81 86 21

Ik sta iedere morgen vol energie en vol ideeën op. Een klant heeft mij wel eens betiteld als ‘wervelwind’. Ik heb mijzelf de functietitel ‘aansteker’ gegeven. Mijn komst zal dan ook zeker niet onopgemerkt blijven.

lees meer

foto van Arno van den Bergh

Arno van den BerghBuro4Flow

06 - 10 55 58 47

Ik geloof dat organisaties succes en resultaat bereiken wanneer mensen zich gelukkig voelen, trots zijn op het merk en bevlogen zijn in hun werk. Daarom is de passie, de kracht en het talent van mensen de basis van waaruit ik werk.

lees meer

foto van Peter Molenaar

Peter MolenaarTeamEssention

06 - 10 84 10 04

Alles wat ik doe, doe ik om sterke teams te creëren en mensen met elkaar te verbinden en samenwerking te versterken. Hierdoor ontstaan resultaten.

lees meer

foto van Margot Ruijters

Margot RuijtersAtWorkz

06 - 51 56 94 57

Ik ben een bevlogen, pragmatische HR professional die disciplines samenbrengt en altijd gericht is op resultaat.

lees meer

« terug