Medewerkerstevredenheidsonderzoek of investeren in werkgeluk

Onderzoek toont aan dat tevreden medewerkers niet per definitie beter presteren, minder vaak ziek zijn of langer bij een organisatie blijven. Is het houden van een medewerkerstevredenheidsonderzoek daarmee een verspilde investering? Zeker niet! Het kan echter nog beter. Met onze aanpak gericht op werkgeluk zullen de opbrengsten voor medewerker en organisatie hoger uitvallen. Hoe dat werkt?

Van medewerkerstevredenheid naar werkgeluk

​De Happiness at Work survey is niet de zoveelste variant van een medewerkerstevredenheidsonderzoek. Het is een modern online instrument dat de stap maakt van tevredenheid naar geluk. Het is er primair op gericht om individuele medewerkers bewust te maken van hun persoonlijke werkgeluk. En dus ook van het feit dat zij hier zelf invloed op hebben. Uiteraard krijgt de organisatie ook een totaalplaatje wat laat zien hoe het collectief ervoor staat. In de stap van tevredenheid naar geluk ligt de sleutel tot succes.

Rendement van geluk

Dat investeren in werkgeluk loont, blijkt uit de vele cases die inmiddels wereldwijd bekend zijn. Uit een groot medewerkerstevredenheidsonderzoek van onderzoeksinstituut Gallup is gebleken, dat wanneer je 1 punt stijging weet te realiseren in de score van de Happiness at Work survey, dit gelijk staat aan €3.000 extra opbrengsten per medewerker per jaar. Uiteraard is dat vanuit bedrijfseconomisch perspectief een mooi gegeven. Vanuit een sociaal perspectief is het natuurlijk gaaf dat er geïnvesteerd wordt in blije en gelukkige mensen. Weten wat het jullie organisatie kan opleveren? Check dan direct de HaWs ROI-calculator

Betaalt medewerkerstevredenheidsonderzoek zich uit?

Check het hier!

« terug

Hoeveel kunnen jullie besparen?

Gelukkige medewerkers zijn gezondere mensen
10 % afname in verzuim
Gelukkige medewerkers vertrekken minder vaak
10 % afname in verloop
Gelukkige medewerkers zijn productiever
5 % toename in productiviteit
In totaal kan het gelukkiger maken van jullie medewerkers jullie een jaarlijkse besparing opleveren van